Friday, December 24, 2010

Mulkidele tööd ja talud korda!


17. detsembril arutasid Paistus kokku saanud Mulgimaa omavalitsusjuhid, kuidas teha lisaks kultuurilisele koostööle ka rohkem majanduslikku koostööd.

Mulgimaa suurimateks probleemideks on eelkõige tööpuudus, vähene ettevõtlikkus, noorte lahkumine piirkonnast ja tühjad lagunevad majad. Ainuüksi Tõrva linnas on 800-st majast 100 tühjad. Kogu Mulgimaa peale võib arvata, et tühjana seisab üle 1000 maja, talu või maakodu. Lisaks on piirkonnas ligi 1000 töötut inimest.

Mulgimaa on vaja muuta atraktiivseks, elavaks ning töötavaks piirkonnaks. Kõigi eelmainitud probleemide lahendamiseks olen välja pakkunud projekti „Ilus ja jõukas Mulgimaa“, mille käigus kaardistatakse müügis olev tühi ja lagunev kinnisvara ja koondatakse see info ühtsesse Mulgimaa infoportaali.

Märtsikuus plaanime tutvustada Mulgimaad reklaamlehe ja reklaamikampaania kaudu Eesti suuremates linnades. Reklaamime Mulgimaad huvitava suvitus- ja elamiskohana ning meelitame piirkonda uusi maakodu soetajaid. Täna on paljude jaoks suvekoduna eelistatud Saaremaa, Hiiumaa või Otepää, Mulgimaa võiks aga veelgi mugavam elu- ja puhkepaik olla.

Samuti näeks minu idee ette koondada ühtsesse infoportaali info erinevate teenusepakkujate kohta, kes Mulgimaal tegutsevad. Meil on olemas häid ehitajaid, pottseppi, aiakujundajaid, elektrikke ja teisi oskustöölisi, kuid tihti ei leia teenusepakkujaid ning tellijad üksteist üles. Ühtne infoportaal teeks mulkidele võimalikult lihtsaks oma kodukohas ettevõtlusega alustamise, võimaldades neile reklaami meie internetiportaalis.

Kui suudame nende tegevuste läbi aastas korda teha vähemalt 200 maakodu ja seeläbi 600 inimesele tööd pakkuda, on meie ettevõtmist saatnud edu. Samuti soovime  kujundada ühiskonnas arvamust, et on uhke omada kodu või suvekodu Mulgimaal.

Minu poolt välja pakutud projekti toetavad ka regionaalminister ning majandus- ja kommunikatsiooniminister, kelle arvates on see üks lähiaja konkreetsemaid ja asjalikumaid projekte kohaliku elukvaliteedi tõstmisel. Koostöös omavalitsustega töötame välja selge kava kuidas edasi liikuda.

No comments:

Post a Comment